top of page
Marta Tutusaus _martatbcn Juny 2014_br.jpg

Història

Més de 15 anys d'experiència

Icaria Iniciativas Sociales S.A.L. (entitat sense ànim de lucre) va propiciar la creació del Restaurant La Fourchette de Collserola l’any 2004. Des de llavors gestionem el restaurant oferint un ventall de receptes de cuina catalana i mediterrània donant accés al món laboral a persones amb algun tipus de discapacitat i permetent la seva inclusió social.

El primer projecte que vàrem impulsar fou l’Escola Taiga (Escola d’Educació Especial). Inaugurada de la mà de María José Pujol Rojo i altres tres professionals de l’educació especial, va començar un llarg recorregut de més de 40 anys dedicats a l’educació de joves amb discapacitat intel·lectual.

Des de llavors i gràcies a la col·laboració amb la Fundació Once, l’Obra Social La Caixa, la Fundació Roviralta, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, Icària ofereix diferents serveis i iniciatives pensades per seguir donant el màxim recolzament a persones amb el algun tipus de discapacitat. En aquesta línia, el setembre de 1991, es va crear la impremta Icària Arts Gràfiques (Centre Especial de Treball) amb un taller de 1200 metres quadrats en el barri de Poblenou a Barcelona ( C/ Pujades, 77-79 – 08005, Barcelona ).

Quatre anys més tard, amb la intenció de seguir donant oportunitats a joves i adults amb un grau de discapacitat elevat es va posar en funcionament el Centre Ocupacional Bogatell situat al carrer Llull, 130 – 08005 Barcelona, també al barri del Poblenou.

Posteriorment i gràcies a la cessió de l’Ajuntament de Barcelona, es va inaugurar l’alberg INOUT Hostel (Centre Especial de Treball), juntament amb el Restaurant La Fourchette de Collserola situat al mateix recinte. Un complex turístic que es troba situat en una finca de 5 hectàrees al carrer Major del Rectoret, 2 – 08017 Barcelona.
Actualment, a l’entitat Icària Iniciatives Socials S.A.L. hi treballen 104 persones en el seu conjunt, 77 de les quals tenen el certificat de discapacitat, majoritàriament intel·lectual.

Sira Esclasans - 03.jpg
bottom of page